tiistai 23. helmikuuta 2010

Tapetista asiaa




Edellinen asukas on tapetoinut makuuhuoneemme yhden seinän iki-ihanalla Birger Kaipiaisen Kiurujen yöllä - ja loput kolme ei-niin-ihanalla viininpunaisella keinokuitutapetilla. Tämä yhdistelmä ei juuri miellytä, mutta ratkaisu pähkäilyttää. Mies pelkää, että ennestäänkin hämärästä huoneesta tulee entistä synkempi, jos loputkin seinät tapetoidaan kiurulla. Siksi pyysin Tapettitalosta mallipaloja vaaleista tapeteista, jotka sopisivat sen pariksi. Mitäs tuumaatte niistä?

Minä taas olen pitkään haaveillut mintunvihreästä makkarista, mutta sydäntä vihloo ajatus kiurutapetin peittämisestä. Tämä varmaan vaikuttaa nyt tyhjänpäiväiseltä pyörittelyltä, mutta juurikin tämä blogipostauksen suunnittelu aiheesta on saanut minut varmistumaan siitä, että tahdon kuitenkin tummansiniset kiurut koko huoneeseen. Katon maalaaminen valkoiseksi saa sitten tuoda sinne sen lisävalon, mitä hyvien unien varmistamiseksi kaivataan :).

Keskimmäisessä kuvassa olevan lintutaulun taiteilleen neidon seikkailuja täällä.

The prewious dwellers of our flat have been papering one bedroom wall with the adorable wallpaper "The Night of the Larks" by Birger Kaipiainen. The other three walls are papered with not-so-nice red "vinyl". We've been wondering what to do with the rest of the walls - my man is afraid, that the room might become too dark if all walls are blue. That's why I asked some samples of light papers that might go with the larks (from Tapettitalo). What do you think of them? After pondering it over and over, I feel like wanting the larks for all of those four walls. We can paint the ceiling white to get the light we'll need for sweet dreams :).

Here you can find the adventures of the artist who made the image of birds in the second picture.

5 kommenttia:

  1. Minä en edes miettisi kiurujen peittämistä, varsinkaan jos minulla olisi tuo taulukin - täysin samat värit, ihana. Juuri nuo siniset haluaisin itsekin makuuhuoneen seinälle joskus. Sen rinnalle täytyy kyllä saada jotain vaaleaa ja selkeää - valkoinen katto ja selkeä kuvio/ ei kuviota ollenkaan muille seinille. Ja sille vaalealle seinälle tuo taulu. Noista näyttää parhaalta tuo raidallinen.

    VastaaPoista
  2. I love the larks, though I am partial to birds to begin with... so I say follow your heart dear Sohvi and the light will enter your dreams :^)

    VastaaPoista
  3. Sitten kun minulla on talo, tahdon Kiuruista keltaiset.

    Sininenkin on kaunis, mutta muiden kodeissa. Hyvä, että löysit varmuuden Kiurujen tulemisesta. :)

    VastaaPoista
  4. Tuo on niin voimallinen tapetti itsessänsä että on vaikea kuvitella mitään muuta sen rinnalle. En ehkä lähtisi edes yrittämään laittaa muuta.

    Ja toisaalta, en usko että vaikka kaikki seinät olisi tuolla, tulisi synkkä vaikutelma. Tuossahan on aika kirkastakin tuo sininen, noissa kukissa. Intiimiksi voin kyllä kuvitella tunnelman, ja sehän makuuhuoneeseen sopiikin.

    VastaaPoista
  5. Elinam: Yksi vaihtoehto voisi tietysti olla vaalea, kuvioton tapetti. Mutta täysi kiurujen valtakunta kiehtoo nyt :). Kiitos mielipiteistä!

    Janis: And maybe birds love you too, as they left that wonderful present for you ;).

    Ilona: Keltaiset kiurut ovat ihanat myös! Niissä on erinomaisen lämpöinen sävy. Sitäkin kyllä tahtoisin johonkin nurkkaan, jossakin paikassa.

    Merja: Juu, olet oikeassa - itse en sitä synkkyyttä ole pelännyt toisin kuin mieheni. Mielestäni nykyiset viininpunaiset mattatapetit ovat paljon synkemmät kuin se kiuruseinä, jolla siniset orvokit hehkuvat.

    VastaaPoista