lauantai 30. tammikuuta 2010

Omaa aikaa, mukavaa postia



Postissa on kulkeutunut meille harvinaisen
mukavia tuomisia: Kauniit pussukat ja niiden
mukana pipo miehelle, ihana Mucha-kortti ja
Marimekon esite (yläkuvassa), jonka rento
sunnuntaiaamu-tunnelma kolahti ainakin minuun.
Kiitos, H. ja A.!

Olen miettinyt aika paljon tuota "oman ajan"
käsitettä viime päivinä. Kun kuvioihin astuu
puoliso,koira, lapsi tai kaikki, alkaa äkkiä
arvostaa niitä hetkiä, kun ajatukset saavat
kulkea omia ratojaan, omassa tahdissaan.
Kuten eräänä aamuna, kun ostin
maitokahvin mukaan Taikapavusta (kaupungin parhaat
kahvit, muuten!), sää oli kirkas ja kirpeä ja
kävellessäni katselin lumipölyä, jota oli varissut
kosken ohuelle riitteelle.

Luulen, että myös blogin parissa puuhailu on
monelle sitä, mitä omaksi ajaksi kutsutaan.
Olen blogannut kohta vuoden, ja sinä aikana
on ollut suoritettavana jos jonkinmoista
velvollisuutta ja vaatimusta. Tämä
tontti on kuitenkin pysynyt ihan omanani :)!

Onko teillä muita suosikkitapoja nautiskella
ikiomasta seurastanne? Kertokaahan!

Lately I've been thinking about those moments
you call "your own time". When a spouse, a dog,
a kid or all of them come around, you suddenly
start to appreciate those moments when your
thoughts can find their own way, in their
own speed. What kinds of own moments do you
have? Blogging, maybe, but what else?

12 kommenttia:

  1. "Own" moments are very nice. Mine are when my husband goes out to play music with friends and I have the house to myself. Sometimes it leaves me walking in circles, other times I dig right into things that I have saved for quiet times like these... my cats like them too :^)

    Your photos are wonderful Sohvie - happy weekend...

    VastaaPoista
  2. I like to wander around the city to places I have never visited. Also my favourite my own time is to go to a café and enjoy coffee and something sweet.

    VastaaPoista
  3. Minulla on omaa aikaa silloin,kun lapsi nukkuu päiväunet ja sitten taas illalla,kun lapsi menee yöunille. Luen joko lehtiä,blogeja tai kirjaa,juon teetä,herkuttelen,kudon,
    järjestelen,ompelen,otan valokuvia. Päivästä ja mielialasta riippuen:) Tai sitten en tee mitään ja nautin vain hiljaisuudesta.
    Ja on se kumma,miten tuota "omaa" aikaa arvostaa nyt aivan eri tavalla kuin joskus silloin kun meitä oli vain kaksi:)

    VastaaPoista
  4. Minun tieni henkilökohtaiseen onneen on hyvä mukillinen teetä ja kirja.
    Tarvitseeko muka muuta?

    Tai no, teetä, suklaata ja kirja. Mikä mielihyvä.

    VastaaPoista
  5. Janis: Oh yeah, I know those moments. Walking in circles can be really inspiring - just to toy with all the possibilities without really reaching them. I know that also my mom really likes to have the house for herself for a day or two :). Happy weekend for you too!

    P.K.: Oh, I love wandering. I've been living in couple of towns during the last five years, and every time I come to a new place where I'm about to stay I want to know what's around me, see those sleepy naighbourhoods and other places I wouldn't _need_ to know. I gess some might find it boring, but for me it's a tiny adventure.

    VastaaPoista
  6. Niina: Kuulostaa hyvältä. Ja tuota juuri ajoinkin takaa - niiden omien asioiden ei tarvitse olla ihmeellisiä tai järisyttäviä. Ei shoppailumatkoja, kasvohoitoja tai etelänlomia, vaan jotakin pientä, mutta omaa.

    Faerierebel: Oikeassa olet, eipä siihen juuri muuta kaivata :). Suklaa on aina plussaa, varsinkin hyvä sellainen!

    VastaaPoista
  7. Lukeminen tai kahvitauko: hektisten päivien kultaisia hengähdyshetkiä. Kävelyretket luonnossa tai uiminen: ihanaa aivojen lepuuttamista, aikaa ajatuksille. Joogaaminen, laulaminen: vaatii täydellistä keskittymistä hetkeen, omaan kehoon.

    Itse kaipaan tällä hetkellä nimenomaan vastapainoa kaikelle tuolle "omalle ajalle" - jotta hiljaiset hengähdyshetket nousisivat arvoonsa.

    VastaaPoista
  8. Tuittu: Voitaisiin käydä vähän vaihtokauppaa :). On varmaan hassua kun lähtee jonnekin hommiin, ja sitten saa vain pyöritellä peukaloitaan... Toivotaan, että sinne tulee vielä säpinää! Itselleni irrottautuminen arjesta johonkin rauhalliseen ympäristöön olisi nyt parasta, mitä voin kuvitella.

    VastaaPoista
  9. Mulla on omaa aika melkein koko ajan jos rehellisiä ollaan, mutta silloin kun se oli vielä uutta (molemmat lapset olivat vasta aloittaneet kouluss) niin ihan hullaannuin ja jotenkin sekosin uuudesta tilanteesta.

    Piti tehdä "kaikkea" ja koko ajan.
    Nyt olen normalisoitunut ja riemun pienestä taas.

    VastaaPoista
  10. Omaa aikaa on etenkin bussimatkat töihin ja takaisin, nykyään miltei harmistun, jos tulee joku mukavakin tuttu kyytiin ja jutustelemaan. Bussimatkan puolituntisen tuijotan ulos ikkunasta ja mietin, joskus neulon tai luen, toisinaan kuuntelen musiikkia. Myös blogi on omaa aikaa, mutta se on ikäänkuin mieheltä ja lapsilta varastettua aikaa, bussimatkoilla kukaan ei tarvitse minua.

    VastaaPoista
  11. Hih, mulla kanssa työmatkat on omaa aikaa, istun ihan yksin autossa ja vaikka tiedän, että pitäisi kulkea kimppakyydillä, en millään raaskisi luopua yksinäisestä puolituntisesta työpäivän molemmin puolin. Töissä on meteli ja hälinä, kotona odottaa kolme pientä ja yksi iso.

    Omalla ajalla kuuntelen juuri sitä musiikkia mitä itse haluan, pysäytän auton tienposkeen jos maisema huikaisee ja ajattelen omia juttuja.

    VastaaPoista
  12. Violet: Juuri nyt minäkin haluaisin vain tehdä "kaikkea"... Ehkä pistän jonkin sapattivapaan hautumaan tulevaisuudensuunnitelmiin.

    Merruli: Minäkin pidän bussimatkoista. Olen huomannut, etten koskaan muista tehdä bussissa mitään hyödyllistä, kuten katsoa kalenteria tai lähettää tekstiviestiä, vaikka olisin niin etukäteen suunnitellut. Unohdun vaan katselemaan ikkunasta. Kun on kotoisin sen kokoisesta kaupungista, että keskustaan kulkee yksi bussi aamulla ja yksi takaisin iltapäivällä, on jo Tampereenkin vilinä jotenkin ihmeellistä.

    Anjuska: Miekkoseni ajelee myös yksin autolla töihin (bussilla matkaan menisi varmaan kolminkertainen aika vaihtojen kanssa). Olen huomannut, että hänelle on tullut tavaksi keittää aamulla iso muki teetä mukaan - Taika-mukit ovat juuri auton mukitelineen kokoisia. Tulee jotenkin hyvä mieli kun ajattelee sitä aamuhetkeä, vaikka yksityisautoilu vähän näinä päivinä arveluttaakin. Pidä ihmeessä kiinni omasta ajasta vaikka alkaisitkin käyttää kimppakyytiä :).

    VastaaPoista