perjantai 15. tammikuuta 2010

Dekon lumoissa vielä



En meinaa saada silmiäni irti tuosta kodista, The
Cardigans-rumpalin ja hänen sisustussuunnittelija-
vaimonsa. Niin valkoinen ja erilainen kuin meidän -
ja niin upea! Olen aina aiemmin ajatellut, että
valkoinen on tylsä "vuokrakämppäratkaisu", mutta
tästä kodista näkee, miten upean taustan se antaa
kalusteille, tauluille ja esineille. Pidän väri-
skaalasta, mutkattomuudesta, siitä että vierekkäin
voi olla Ikean kaappi ja antiikkipeili. Siitä,
miten nykyaikainen ja nostalginen yhdistyvät,
ja miten jokainen esine tuntuu merkitykselliseltä.


Mieleni vähän tekisi tilata tuo lehti, mutta
seuraamukset arveluttavat. En jaksaisi joutua
siihen puhelinmyyntirumbaan, joka tilaamisesta
seuraa... Mitenköhän puhelinmyynti voi yhä vain
olla kannattavaa, kun ihmisillä on siitä niin
negatiivinen kuva?

I just can't get my eyes of this home in the
Deko magazine mentioned in prewious post. It's
so white and so different than ours - and so
wonderful! This home shows that white is not
boring. It can be a great background for art,
furniture and important things. I love the scale
of colours in this home, love the easy-going
athmosphere and the way it can have an Ikea
cupboard and an antique mirror next to each
other. Modern and nostalgic styles are
combined so easily.

5 kommenttia:

  1. Meillä on nimenomaan Ikeaa ja antiikkia vierekkäin, noin karrikoidusti. Ei erityisemmin suunnitelmallisesti mutta tähän on tultu.
    Oikeastaan minusta tuntuu että mitä enemmän suunnittelee, asettelee, sitä enemmän koti alkaa näyttää "näyttämöltä", jotenkin lavastetulta.

    Jaa-a. Puhelinmyynnistä en osaa sanoa kun en ole sellaisen uhriksi vielä koskaan joutunut. Sen sijaan ihmettelen miten hiivatin vaikeaa voi olla yrittää tilata Olivia-lehti ulkomaille. Ei onnistu heidän sivuiltaan vaan ohjataan toiseen paikkaan ja oliko siitä sitten vielä kolmantee. Ellen nyt taas tajunnut väärin.

    VastaaPoista
  2. Nättiä! Valkoinen lautalattia on ihana (ja ruskeakin)! Myös teidän asuntonne on todistetusti tosinätti! t. Tuisku

    VastaaPoista
  3. Aivan samat tuntemukset viimeisen Dekon jäljiltä. Tuo koti oli suosikkini kyseisessä lehdessä.

    Viime aikoina käsiini kulkeutuneet Deko-lehden numerot ovat olleet niin hyviä, että minäkin leikittelin tilausajatuksella. Lehti mainostaa itseään modernin tyylin julkaisuna -ja minä en ole tajunnutkaan olevani kovin moderni sisustusmaultani.

    Tavallaan olen tyytyväinen, että ymmärsin itsestäni jo sen verran, että huomasin Maalaisunelma-lehden olevan hitusen liian romanttinen tilattavaksi, vaikka irtonumeroita on kertynyt kasalle asti.

    VastaaPoista
  4. Violet: Meillä on melkein kaikki löydettyä ja saatua, uutena on hommattu vain sohva, sänky ja muutama valaisin. Vaikka pidän vanhasta ja siitä, että esineillä on muitakin tarinoita kuin "käytiin Ikeassa", on mieli alkanut tehdä vähän pelkistetympää ilmettä. Kammottava on kuitenkin myös se ääripää, johon saattaa törmätä varsinkin nuorten ihmisten kodeissa: kämppä näyttää ihan samalta kuin esillepanot Ikean myymälöissä. Sopivasti uutta ja patinoitunutta, siis! Kätevimmin saisit tilattua Olivian ehkä sellaisella lehden mukana tulevalla lomakkeella? Niissä on tietääkseni aina ulkomaille tilaamisen vaihtoehto. Ainakin täällä Tampereella törmää Oliviaan usein niin, että sitä myydään eurolla kahviloissa kampanjatuotteena. Ehkä voit yrittää värvätä jonkun lähettämään sinulle noita halpoja numeroita :).

    Tuisku, voi Tuisku, jos näkisit kämppämme tämänhetkisessä asussaan, tuskin pitäisit nättinä :). Koiraneiti on pistänyt hyrskyn myrskyn, matot on rullattu suosiolla syrjään tuleviksi kuukausiksi ja tasoilla lainehtii lattioilta pelastettuja tavaroita. Mutta tässä on hyvä haaveilla!

    Merruli: Hmm, vai moderni. Se on tietysti aika venyvä käsite - ei Dekon linjaa nyt varmaan klassiseksikaan voisi sanoa? Mutta kyllä sitä "modernia" laimentavat sopivasti kirppis- yms. vanhan tavaran löydöt, joita Dekon asunnoissa näkyy jatkuvasti, ehkä myös retroilu ja rentous. Esimerkiksi Plaza-lehdessä oikein konkretisoituu mielikuva modernista tyylistä. Maalaisunelma kuulostaa kyllä hyvältä, mutta jos lehdestä lehteen selaa samoja mummon vanhoja pitsejä ja ruutuverhoja, niin ehkä jossakin vaiheessa alkaa tehdä mieli jotakin muuta :).

    VastaaPoista
  5. Tuo kotihan näytti tosiaan aivan ihastuttavalta! Minäkin pidän siitä, että yhdistellään vanhaa ja uutta. Että tavaroilla on tarinansa kerrottavana. On hauska katsella ympärilleen ja muistella, mistä mikäkin tavara on kotoisin. Mukava uusi tuttavuus tämä sinun blogisi.

    VastaaPoista