tiistai 17. marraskuuta 2009

Pohjoinen valo ja melankolia




Northern Light and Melancholy

10 kommenttia:

  1. Isän ja äidin koti!
    Eka kuva toi mieleen. Siellä on aina ollut tuo lamppu.

    VastaaPoista
  2. Violet, olitpa nopea! Minulle on tullut tavaksi bongailla Lokki-lamppua ihmisten kodeista. Aika paljon sitä näkee, mutten ihmettele - valo on todella kaunis.

    VastaaPoista
  3. Valo on siinä kaunis, joo.
    Vanhempani ovat ostaneet omansa jo viiskymmentäluvun lopulla. Eihän se mitenkään kulu, mutten voi olla ihmettelemättä ettei se näytä edes lainkaan vanhentuneelta missään mielessä. Oivallinen malli, siis!

    VastaaPoista
  4. Kauniit tunnelmat! Koko työmatkan tänään ihastelin puita sumussa, vaikka oli pimeää ja harmaata pääsivät lehdettömät puut oikeuksiinsa. Puut ja linnut, niihin en kyllästy.

    VastaaPoista
  5. Here, not so much northern light...though melancholy is in permanent residence most of the time. I understand that condition quite well Sohvie... Though it looks like a lovely and healing landscape there in Finland.

    VastaaPoista
  6. Pohjoisen valo on erilaista kuin täällä. Lumen kanssa tai ilman, kesällä tai talvella. Se on niin hyvällä minussa, ettei se ikinä lähde irti eikä sitä ikinä lopeta kaipaamasta!

    VastaaPoista
  7. Violet: Mahdatko muistaa, mistä materiaalista vanhempiesi lamppu on tehty? Oliko jo 50-luvulla muovia? Maitolasista tehtynä se olisi vielä erityisen hieno, vaikka muovissakin on tietysti puolensa (keveys ja muuttoystävällisyys).

    ElsaIlona: Kiitos, entisaikoina on jaksettu panostaa pieniinkin yksityiskohtiin :).

    Merruli: Työmatkat ovat kyllä mitä parhaimpia arjen lepohetkiä. Usein päätän ennen bussiin astumista, että nyt pitää miettiä tätä ja tätä asiaa, mutta perille saapuessa huomaan hautautuneeni onnellisesti ihan muihin ajatuksiin. Tuota sumua vaan on piisannut ihan tarpeeksi minun makuuni...

    Janis: I think it's about the fact, that right now we are having about four hours of daylight per a day. You feel happy about those moments, but know they'll soon be gone again. Luckily days are getting shorter only for couple of weeks...

    Neiti Nimetön: Niin, kaipa valo on täällä jotenkin kovempaa, suorempaa. Viileämmän sävyistä. Mutta vetoaa minuunkin.

    VastaaPoista
  8. En suoraan sanottuna tiedä tuota. Sen tiedän että ensimmäiseen kotiinsa sen ostivat;-)

    VastaaPoista
  9. Polttopuut niin kotoisasti pinottuna pönttöuunin viereen. Tokko maltat polttaakaan, ovat aivan sisustuselementti. Olihan se kiva päivä, kun niitä sahattiin ja pinottiin. Tulkaa pian uudelleen viettämään rankakasa-päivää!

    VastaaPoista