... näin tuumattiin viehättävässä elokuvassa
nimeltä Ruokala Lokki, jonka katsoin joku ilta.
Se on "ensimmäinen Suomessa kuvattu japanilainen
elokuva" - enemmän esteettinen kuin tarinallinen
kokemus, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen!
Elokuvassa leivottiin korvapuusteja, jotka
hurmasivat ohikulkijat tuoksullaan, ja siitä
innostuneena päätin itsekin rohkaistua ja kokeilla
ensimmäistä kertaa elämässäni (!) tuota suomalaisten
kahvipöytien ikisuosikkia. Pullaan pätee varmaan sama
taika kuin kahviinkin - kyllä ne äidin pullat vaan on
parhaita. Mutta ihan tyytyväinen olin, näin ensi-
kertalaiseksi. Loppuun vielä ekstrakuva, ihan
äitiä varten - jotain geenejä on tarttunut!
nimeltä Ruokala Lokki, jonka katsoin joku ilta.
Se on "ensimmäinen Suomessa kuvattu japanilainen
elokuva" - enemmän esteettinen kuin tarinallinen
kokemus, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen!
Elokuvassa leivottiin korvapuusteja, jotka
hurmasivat ohikulkijat tuoksullaan, ja siitä
innostuneena päätin itsekin rohkaistua ja kokeilla
ensimmäistä kertaa elämässäni (!) tuota suomalaisten
kahvipöytien ikisuosikkia. Pullaan pätee varmaan sama
taika kuin kahviinkin - kyllä ne äidin pullat vaan on
parhaita. Mutta ihan tyytyväinen olin, näin ensi-
kertalaiseksi. Loppuun vielä ekstrakuva, ihan
äitiä varten - jotain geenejä on tarttunut!
Couple of days ago I watched the film Kamome shokudo,
which is the "first Japanese movie filmed in
Finland". In the movie they bake Finnish "pulla",
cinnamon rolls, that charm all the people passing by
with their scent. In Finland this pastry is almost as
important fellow to coffee as milk and sugar. But
somehow I had managed not to ever make them before this.
In the movie they say: "Coffee made by somebody
else is always better than self made." I think it's
the same spell with pulla - mom's cinnamon rolls
are always the best. But as these are my very first
ones I was quite pleased. Had to put that extra
picture for mom :).
No ihanhan noi niin kuin äidin kädestä väännettyjä - siis hienoja. Hih, hih! Itsellä ei ole tullut aikoihin leivottua pullaa, on ollut niin paljon muuta puuhaa, mutta jospa tulevana viikonloppuna. Mielestäni pullan hyvän maun taika on riittävän pitkässä vaivaamisessa, taikinasta pitää saada irtoamaan kunnon sitkos. Olen ylpeä puusteistasi!
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä ovat!
VastaaPoistaJa teillä on kaunis koti, voi että. Olen kateellinen noista ikkunalaudoista.
Your pulla looks like a pastry chef made them, so consistent, beautiful. They also look delicious too :) I would love to bake again but I can't right now ... I end up eating most of what I bake - not good!
VastaaPoistap.s. I hope Kraakku grew wings and flew away to a nice high nest somewhere too. I love the crows - all birds for that matter :)
Have a good weekend Sohvi - xo
Manna: Vähän makeampia olisin noista ehkä halunnut - mutta voita ainakin piisasi! Kiitos kehuista :).
VastaaPoistaMalla: Kiitos paljon. Ikkunalaudat on kyllä kätevät, ja kukatkin sinnittelevät vaikka niiden hoito on aika-ajoin kovin puutteellista.
Janis: That's my problem too :). But i put most of my pulla to the freezer, so there will be something to offer for surprise guests. I share your hopes about Kraakku! Wish you had a nice weekend too.