torstai 23. heinäkuuta 2009

Roosaa






Villa Ratamon fiilistelyt jatkuvat!
Olen vähän liian vanha pukeutumaan vaalean-
punaiseen, tai maalaaman seiniä sen väriseksi.
Siksi täytyy metsästää tuota ah niin makeaa sävyä
raparperimehusta ja kissan turkkiin heijastuvasta
auringonlaskusta. (Mutta UFFilla oli viiden euron
päivät ja sieltä tarttui mukaan neule, jossa roosaa
oli liukuvana häivähdyksenä. Aion käyttää
vaikka uskottavuus kärsisi.)

From Villa Ratamo, still.
I'm a bit too old to wear pink or to paint
my walls with that color. That's why I have to hunt
for it in rhubarb juice and the sunset reflecting
from a cat's fur. (But there was a 5 euro day in
a local second hand store and I grabbed a knit
which has a hint of rosa. I'm going to wear it
though it may do harm for my plausibility.)

6 kommenttia:

  1. Höh, eihän tyttöihminen koskaan voi olla liian vanha käyttämään vaaleanpunaista... Eihän oikeasti? (Oma lempiväri...)

    Sitä paitsi minusta olisi erittäin uskottavaa, jos vaikka poliitikolla tai suurella yritysjohtajalla olisi pokkaa esiintyä vaaleanpunaisessa jakkupuvussa!

    VastaaPoista
  2. Siis niininiin suloinen postaus, Sohvi! Ihania värisävyjä, tunnelmaa, ah!!

    Vaaleanpunainen...väri, jota en voinut sietää, kunnes ensimmäinen tytär pääsi siihen ikään, että huomasin etten millään voi säästyä vaaleanpunaiselta vyöryltä...aluksi hampaat irvessä, sittemmin olen ihastunut itsekin...ja sävyjä monia, perusvaaleanpunainen ei itselleni sovi lainkaan, mutta esim. roosa on nam. Ja olen Ilonan kanssa samaa mieltä, Jos tykkää vaaleanpunaisesta, ei ikä ole este sen käytölle!

    VastaaPoista
  3. Kauniit kuvat. Tein itse tänään raparperisimaa tekeytymään, liekkö siitä tulossa yhtä herkullisen näköistä, namnam. Minulle ei viileenpunainen ole oikein iskenyt tähän mennessä vaatetuksessa, mutta herkut ovat asia erikseen :D

    VastaaPoista
  4. Ilona: Ehkä johtuu siitä lastenosastoilla vallitsevasta vaaleanpunaisen (muovin) vyörystä, että väri on joutunut outoon valoon. Jostain muistan lukeneeni, että joskus entisaikoina Englannissa vaaleanpunainen oli poikien väri, koska sen ajateltiin sopivan hyvin "energisille pojille". "Rauhallisille tytöille" taas sopi paremmin seesteinen sininen. Joop, näitä omia päähänpinttymiä on aina hyvä tarkastella. Varmasti se vaaleanpunainen jakkupuku olis kova (pehmeä!) veto :).

    Satunkaa: Voi kiitos!! Kauhistuttavalta se vaaleanpunainen vyöry tosiaan tuntuu, itse olen törmännyt siihen mm. serkuntyttöjen prinsessahuoneessa. Mutta ei saa niputtaa kaikkia sävyjä yhteen - juurikin vanha roosa voi olla ihanan rauhallinen ja romanttinen sävy, ei mikään äklömakea karkki. Heh, hassua puhua väreistä. Semmoista harmaata aluetta.

    Elinam: Olen maistanut muutamankin henkilön tekemää raparperijuomaa, ja kaksi kolmesta on ollut vaaleanpunaista. Yksi oli kellertävää, mutta siinä olikin sitruunaa mukana.

    VastaaPoista
  5. Beautiful set of "rosa" photos Sohvi. I do know what you mean about wearing the color. The dress I just made is staying on the wall as "art" because there are just too many gathers for this old girl :)

    VastaaPoista
  6. Janis: Why not to keep a lovely dress in sight - I'm sure it's very beautiful on your wall too. But I do hope that you'll find an occasion to wear it :).

    VastaaPoista